Aandacht voor TOS - Oktober is TOS maand!

De maand oktober is TOS maand! En op 16 oktober 2020 is het Wereld TOS Dag! TOS staat voor TaalOntwikkelingsStoornis. Op deze dag zetten we iedereen met een TOS in het zonnetje. Niet alleen de 16e, maar de hele maand oktober wordt aandacht gevraagd voor TOS. Er worden taaltips en -weetjes, filmpjes, posters en flyers en leuke winacties gedeeld. Alles om te zorgen dat meer mensen de signalen van taalontwikkelingsstoornissen herkennen. Het thema voor Wereld TOS Dag 2020 is ‘Herken TOS op jonge leeftijd’.

Alle informatie over de Wereld TOS Dag vind je op www.wereldtosdag.nl

Wat is TOS?

Een TOS is een TaalOntwikkelingsStoornis. Het leren van taal gaat dan niet vanzelf: de hersenen kunnen taal niet goed verwerken. Er is tot op heden geen specifieke oorzaak van TOS bekend. Kinderen met TOS hebben, in vergelijking tot leeftijdsgenoten, moeite met praten, iets vertellen en/of met het begrijpen van taal. Met extra hulp kunnen mensen met TOS goed meekomen.

Zie het filmpje van onze leerlingen over wat TOS voor hun betekent.

Aandacht voor TOS

Onder Raising Awareness for Developmental Language Disorders wordt er op 16 oktober aandacht gevraagd voor TOS. En dat is hard nodig. Want veel mensen hebben nog nooit gehoord van TOS.

De organisatie van de Nederlandse Wereld TOS Dag is een initiatief van ouders van kinderen met TOS en wordt van harte ondersteund door jongeren met TOS en de organisaties en instellingen in Nederland voor kinderen en jongeren met TOS, waaronder Pento, NSDSK, Auris, Kentalis, VierTaal en Vitus Zuid, Stichting Siméa, Fenac , SIAC, NVLF, FOSS/FODOK, Spraaksaam en SamenTrOtS.

Doe mee!

Help jij via jouw eigen sociale kanalen mee om TOS meer bekendheid te geven? Bekijk de website: www.wereldtosdag.nl of kijk op https://www.facebook.com/wereldtosdag en https://www.instagram.com/explore/tags/wereldtosdag/

Heb jij zelf een leuk idee om iets te organiseren, een activiteit of een mooie actie, meld dat dan aan via de website www.wereldtosdag.nl

Samen zetten we TOS op de kaart!