21 januari 2020

Professor Burgerschool Excellente School 2020, 2021, 2022

De Professor Burgerschool van Stichting VierTaal is wederom een Excellente School!

Excellente School 2020, 2021, 2022

De Professor Burgerschool, speciaal onderwijs van Stichting VierTaal, heeft op maandag 20 januari officieel het predicaat ‘Excellente School’ in ontvangst mogen nemen. Leden van de jury Excellente Scholen hebben na de zomervakantie de school bezocht en beoordeeld op het excellentieprofiel. En met positief resultaat!

Het belangrijkste doel van Excellente Scholen is kwaliteit zichtbaar maken en overdragen. Meedoen aan het traject levert niet alleen het predicaat op maar heeft ook een positief effect op de school, het team en de leerlingen. 

Toekomstgericht onderwijs 

De Professor Burgerschool deed, voor een tweede keer op rij, mee aan het predicaat Excellente School. In 2016 is de weg ingezet naar het 21e-eeuws leren. Het predicaat Excellente School werd toen toegewezen door de inzet van ICT-middelen om het leren betekenisvol en toekomstgericht te maken. 

Inmiddels is het profiel doorontwikkeld waarbij de school nieuwe manieren van leren ontwerpt door gebruik te maken van techniek. Bijvoorbeeld zoals de leerlingen de digiborden gebruiken als ondersteuning van de presentaties van hun werkstukken. De leerlingen programmeren ook mini robots en leren apps te ontwikkelen.

Leerlingen van de Professor Burgerschool worden uitgedaagd zelf na te denken, te creëren en te analyseren. Op deze manier wordt de leerling zelf eigenaar van het leerproces. Eigenaarschap en gedeelde verantwoordelijkheid zijn belangrijke speerpunten van de school, met als doel toekomstgericht onderwijs te bieden. 

Uitblinken

Het predicaat is een erkenning voor scholen (of schoolsoorten) die onderwijs bieden van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheiden van andere goede scholen doordat ze uitblinken met een specifiek profiel. In de afgelopen periode namen 67 scholen/schoolsoorten deel aan het traject Excellente Scholen. Hun profielen zijn zorgvuldig beoordeeld door de onafhankelijke jury middels dossieronderzoek, een voorbereidingsgesprek en een jurybezoek.