Wereld TOS dag – oktober 2022

8 juli 2022

Wereld TOS dag - zet in je agenda!

Op 14 oktober 2022 wordt er internationaal aandacht gevraagd voor TOS. En dat is hard nodig. Want veel mensen hebben nog nooit gehoord van TOS. Het hebben van een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is niet makkelijk.

TOS staat voor taalontwikkelingsstoornis. TOS uit zich bij iedereen anders. Ongeveer 266.000 kinderen en jongeren hebben TOS (ongeveer 5%). In de hersenen van deze kinderen en jongeren wordt taal minder goed verwerkt. Mensen met TOS hebben daarom veel moeite met uiten en begrijpen van taal.

In de maand oktober worden er diverse activiteiten en acties georganiseerd rondom TOS.  Organiseer jij ook een activiteit of bijzondere actie? Of ben je juist op zoek naar meer informatie over TOS? Meld dit dan via info@wereldtosdag.nl. Of kijk op www.wereldtosdag.nl voor meer informatie!

Het organiseren van de Nederlandse Wereld TOS Dag is een initiatief van ouders van kinderen met TOS en wordt van harte ondersteund door jongeren met TOS en de organisaties en instellingen in Nederland voor kinderen en jongeren met TOS.