Beleef doof- en slechthorendheid in Alkmaar, Schagen of Hoorn

Beleef doof- en slechthorendheid in Alkmaar, Schagen of Hoorn

Hoe zou het zijn om slecht te horen of doof te zijn? Vraag je jezelf dat wel eens af? En lijkt het je zinvol dat te ervaren? Omdat bijvoorbeeld de kinderen in jouw klas of groep doof zijn of niet goed horen? Dan is de Beleving Doofheid en Slechthorendheid (D/SH-beleving) echt iets voor jou!

Wat gebeurt er in de D/SH-beleving?

Je ervaart hoe het is om niet of slecht te horen. En welke reactie dit bij je oproept. Hoe voelt dat dan? En wat doe je dan? Je gaat tijdens de D/SH-beleving bijvoorbeeld luisteren naar geluidsfragmenten. Wat hoort iemand met een licht gehoorverlies en wat met een ernstig verlies? Hoeveel spraak kun je dan nog verstaan?

Samen met de andere deelnemers ga je allerlei oefeningen doen. Zoals in spraakafzien (liplezen). Of het volgen van gesprekken terwijl je niet goed hoort. Je bespreekt je ervaringen met de trainer. Je bedenkt daarna samen wat je zelf voor dove en slechthorende kinderen en jongeren kunt doen. Zodat zij je makkelijker kunnen verstaan en begrijpen.

Doel:

Je krijgt meer zicht op de gevolgen van doofheid of slecht horen. De tips die je krijgt kun je direct toepassen in je werk of contact met dove en slechthorende kinderen en jongeren.

Voor wie is de D/SH-beleving?

De D/SH-beleving is er vooral voor professionals die werken met dove en slechthorende kinderen en jongeren. Bijvoorbeeld leerkrachten, logopedisten of begeleiders. Ook andere medewerkers kunnen er voordeel van hebben. Omdat er op jouw afdeling bijvoorbeeld dove of slechthorende collega’s werken. Het materiaal van de D/SH-beleving is geschikt voor veel verschillende situaties.
We geven deze beleving in alle drie de regio’s waar wij werkzaam zijn.

Datum en tijd: Plaats: Aanmelden via:
Woensdag 11 januari 2023, 15.00-16.30 uur Basisschool Kennemerpoort, Hofdijkstraat 12, 1814 EC Alkmaar Marion: m.kok@viertaal.nl
Donderdag 19 januari 2023, 15.00-16.30 uur VierTaal College, Hoep 28 1741 MC Schagen Sita: s.hoekstra@viertaal.nl
Merel: m.huiberts@viertaal.nl
Donderdag 9 februari 2023, 15.00-16.30 uur Burgemeester de Wildeschool (locatie Zwaag), Lage Hoek 71, 1689 CP, Zwaag Daniëlle: d.buis@viertaal.nl
Liesbeth: l.bouman@viertaal.nl

Kosten

Er zijn geen kosten aan verbonden als u een dove of slechthorende leerling in de klas of begeleiding heeft en ondersteuning krijgt vanuit onze ambulante dienst. Het is ook mogelijk om deze cursus op een locatie of in-company te geven.  Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Hoe meldt u zich aan?

Wilt u deze cursus bijwonen, dan kunt u contact opnemen via bovenstaande mailadressen of zich digitaal inschrijven via een inschrijf formulier dat later gedeeld zal worden. Heb je nog vragen, dan kun je altijd terecht bij de ambulant begeleider.