Herken TOS voor kleuter- en groep 3 leerkrachten in Schagen

Herken TOS voor kleuter- en groep 3 leerkrachten in Schagen

“De opdrachten kwamen voor mij veel te snel achter elkaar en een aantal woorden begreep ik helemaal niet; zeer frustrerend!” “Het valt niet mee om het begrip ‘democratie’ uit te leggen, als je een aantal relevante woorden zogenaamd niet kent.” “Eigenlijk begreep ik maar half waar het gesprek over ging, dus ik praatte maar zo’n beetje mee en sloeg de plank soms flink mis...”

Bij jullie op school zijn één of meer leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) die ondersteuning krijgen vanuit VierTaal. Jullie hebben daardoor te maken met de Ambulante Dienst van VierTaal en een van onze ambulant begeleiders. Ben jij iemand die direct te maken heeft met een leerling met TOS? Zou je meer willen weten over de problematiek van deze leerlingen?

Doel:

Door deze informatieve cursus krijg je als leerkracht/docent of begeleider zicht op wat TOS voor een leerling betekent en hoe je ermee om kunt gaan. Aan de hand van een aantal praktische opdrachten ervaar je zelf hoe het is om een TOS te hebben en kun je je beter verplaatsen in TOS-leerlingen. Ook word je je meer bewust van je eigen handelen als leerkracht/docent of begeleider. Tenslotte krijg je zicht op de noodzaak van visualiseren voor leerlingen met taalproblemen en we geven veel praktische tips.

Datum en tijd:

Donderdag 26 januari 2023, 15.00-17.00 uur

Waar?

VierTaal College, Hoep 28 1741 MC Schagen

Kosten

Er zijn geen kosten aan verbonden als u een leerling/student met een TOS in de klas of begeleiding heeft en ondersteuning krijgt vanuit onze ambulante dienst.
Het is op ook mogelijk om deze cursus op een locatie of in-company te geven.  Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Hoe meldt u zich aan?

Aanmelden voor een van deze cursussen kan tot uiterlijk 1 week van te voren via deze link (u kunt hier zelf nog kiezen voor een locatie). Heeft u nog vragen, dan kunt u altijd terecht bij de ambulant begeleider.