Mijn TOS en ik - VierTaal leerlingen vertellen

Wat is TOS?

TOS staat voor TaalOntwikkelingsStoornis. In deze minidocu wordt uitgelegd wat TOS is en wat het betekent om TOS te hebben. VierTaal leerlingen Serife, Justyn, Jimmy en Layla vertellen hun eigen TOS verhaal. Dit filmpje is gemaakt door medewerkers en leerlingen van Stichting Viertaal. Stichting VierTaal verzorgt onderwijs voor leerlingen die problemen hebben met taal, communicatie en/of horen (speciaal onderwijs cluster 2).

Bekijk het verhaal van de leerlingen

VierTaal leerlingen Serife, Justyn, Jimmy en Layla vertellen hun eigen TOS verhaal.

Video interview

TaalOntwikkelingsStoornis

Bij een TOS (Taal Ontwikkelings Stoornis) gaat het leren van taal niet vanzelf: de hersenen kunnen taal niet goed verwerken. Daardoor vinden kinderen met TOS deze dingen moeilijk:

  • goede zinnen maken
  • een duidelijk verhaal vertellen
  • het begrijpen van instructies
  • lezen

 

Taal is belangrijk voor kinderen om zich te kunnen ontwikkelen. Het is nodig om samen te spelen, te lezen, te rekenen, emoties te uiten en om plannen te maken. Door de verstoorde taalontwikkeling hebben deze kinderen daarom meer kans op lees-, leer- en gedragsproblemen.

VierTaal is er voor iedereen die te maken heeft met problemen of beperkingen in horen, verstaan en communiceren. Wij helpen u graag verder en vertellen wat we voor u kunnen betekenen. VierTaal heeft scholen en diensten in verschillende regio’s. Voor meer informatie over aanmelden, neem contact op met een aanmeldpunt in uw regio.

Deel deze pagina