Gelijke kansen door Mariël - leerkracht

Resultaat zie je in kleine stappen

Mariël werkt op de Alexander de Rozendaalschool. Na een tijdje les te hebben gegeven in het reguliere onderwijs, heeft ze een nieuwe uitdaging gevonden bij VierTaal als leerkracht van groep acht-leerlingen. Mariël werkt met leerlingen die een taalontwikkelingsstoornis hebben (TOS). Werken met leerlingen met TOS is uitdagend en voor haar ook meteen het leukste van haar werk. “Wat VierTaal voor mij bijzonder maakt, is dat ze de leerkrachten echt ziet en ondersteunt. Als ik mij gesteund voel, dan kan ik meer geven om de leerlingen verder te helpen.”

Het is ontzettend mooi om vooruitgang te zien bij de leerlingen, vindt Mairël. “Ik werk vier dagen in de week met liefde om mijn leerlingen met kleine stapjes vooruit te helpen. Voor mij gaat het niet alleen om de leerlingen, het team is wat mij betreft ook een belangrijke factor bij VierTaal. Ons team is echt bereid om elkaar te helpen en is erg warm in het contact. Het team bestaat onder andere uit een logopedist, gymdocent, muziek leerkracht en een intern begeleider. Samen proberen we te kijken naar wat de leerlingen nodig hebben en op welk niveau wij ze kunnen bereiken.”

Werken bij VierTaal

Meer weten over werken bij VierTaal en de actuele vacatures?

Bekijk het interview met Mariël

``Het geeft mij energie om te zien dat leerlingen met kleine stappen vooruitkomen.`` Zegt Mariël, leerkracht bij VierTaal. “Door de juiste tools te bieden, hen te zien en te coachen zorg ik ervoor dat ze zich steeds beter kunnen redden in de maatschappij.``

Video interview

“Het geeft mij energie om te zien dat leerlingen met kleine stappen vooruitkomen. Door de juiste tools te bieden, hen te zien en te coachen zorg ik ervoor dat ze zich steeds beter kunnen redden in de maatschappij.”

Meteen een goed gevoel

“Ik ben bij VierTaal komen werken via een oud-collega. Zij vertelde altijd leuke verhalen over VierTaal. Op het moment dat er een vacature open kwam, heb ik geen moment getwijfeld om te solliciteren. Ik had vrijwel meteen een goed gevoel bij de directeur en bij het team. Terugkijkend kan ik zeggen dat het een goede keuze is!”

Meer verhalen

Gelijke kansen door Luc

lees meer

Gelijke kansen door Alice

lees meer

Gelijke kansen door Suzan

lees meer